Close
Stirbei Voda 34, Craiova
0735 179 189 contact@funball.ro

Exerseaza-ti sutul la o tinta de 3m

Dartsball-ul este un joc simplu, distractiv si… serios. Parte serioasa consta in faptul ca ajuta jucatorii sa isi exerseze precizia sutului, intr-un spatiu sigur. Dartsball-ul este un sport individual, dar mai ales de echipa, pentru ca jocul devine mai distractiv daca exista si competitie sanatoasa!

Noutatea acestui sport provine din combinarea a doua sporturi populare: darts si fotbal. Prin urmare, vei ”trage” la tinta cu piciorul, folosind mingi speciale. Vino si ”loveste” scorul cel mare! Atentie insa, Dartsball este un sport care antreneaza atat fizicul, cat si psihicul.

De ce DartsBall?

  • Iti intaresti conditia fizica fara sa simti efortul. Jocul este atat de distractiv si competitiv, incat uiti cum trece timpul
  • Iti exersezi directia, precizia si coordonarea
  • Petreci timp pretios si distractiv cu familia, prietenii, echipa
  • Exersezi lucrul in echipa

Cum jucam?

Regulile jocului sunt identice cu cele ale darts-ului clasic, diferenta constand in faptul ca lovesti cu piciorul mingi speciale la o tinta de 3m. Dintre toate sporturile noastre, acesta se poate juca intr-o multitudine de feluri. Echipele pot varia de la 1 la 4 persoane pentru un joc echilibrat.

Punctajul este determinat de segmentul pe care se lipseste mingea, dar si de pozitionarea segementului. Segmentele marcate cu punctaj sunt traversate de 2 cercuri: cercul exterior – double ring si cercul interior – triple ring. Daca mingea loveste un segment in dreptul primului cerc, punctajul segmentului se dubleaza, iar daca mingea loveste un segment in dreptul celui de-al doilea cerc, punctajul segmentului se tripleaza. Spre exemplu, daca o sageata loveste segmentul in dreptul primului cerc obtinem 20 de puncte, iar daca loveste cercul interior, acumulam 60 de puncte. Centrul tintei  (bullseye) ne aduce cele mai multe puncte, cercul mare avand 25 de puncte, iar cel mic, interior, are 50 de puncte.

Jocul porneste de la 301, iar jucatorii lovesc pe rand mingile la tinta. Punctajul acumulat la fiecare lovitura se scade din 301 puncte, pana la reducerea scorului la 0. Cel care reuseste primul, castiga.

Se pot juca diverse variatii:

  • fiecare jucator loveste numerele tintei in ordine, iar primul care reuseste castiga;
  • jucatorii pot alege sa loveasca doar anumite puncte;
  • se stabileste un numar de lovituri, iar cine a strans cele mai multe puncte la final, castiga;
  • killer: jucatorii lovesc mingea cu piciorul opus (dreptacii lovesc cu stanga si invers) pentru a determina numarul lor. Spre exemplu, un jucator a lovit 19, iar acesta devine numarul lui. Scopul lor este ca, lovind mingea cu piciorul opus, sa dubleze numarul care le corespunde.